Energiaselvitysten ja -todistusten laadintatyökalu

E-Laskin päivittyi ja laskimme hintoja

Kesän ja syksyn aikana E-Laskin on saanut useita päivityksiä ja tätä kautta olemassa olevia toimintoja on paranneltu ja mukaan on tuotu myös täysin uusia toiminnallisuuksia. Kaikkien lisenssityyppien hintoja on nyt madallettu ja uudet hinnat ovat voimassa niin uusille kuin nykyisillekin asiakkaille.

Aurinkoenergiajärjestelmät

E-Laskimeen on lisätty nyt työkalut aurinkoenergiajärjestelmien hyödyntämisen laskemista varten. Tuettuina ovat aurinkopaneelijärjestelmät sähköenergian tuotantoon sekä aurinkokeräinjärjestelmät suoran lämpöenergian tuotantoon. Laskentatyökaluissa voidaan ottaa huomioon paneelien ja keräimien horisontaalinen ja vertikaalinen suuntaus sekä järjestelmäkohtaiset hyötysuhteet. Työkaluissa on myös mahdollista luoda useita eri paneeli- / keräinalueita, joilla on eri suuntaus tai hyötysuhde. Aurinkokeräinjärjestelmille voidaan lisäksi laskea siirtoverkoston kiertopumppujen sähkön kulutus. Tuloksissa nähdään helposti järjestelmän kokonaistuotto, hyödynnettävyys sekä ylijäämä kuukausi- ja vuositasolla. Aurinkoenergiajärjestelmät ovat luonnollisesti mukana myös skenaariotyökalussa, joten voit helposti laatia toimenpide-ehdotuksen energiatodistukselle esim. aurinkopaneelijärjestelmästä tai luoda uudisrakennuksen energiaselvityksen laadinnan yhteydessä vaihtoehtolaskelman. Katso lisää ominaisuudet osiosta.

Aurinkopaneelijärjestelmät (yleisnäkymä)
Aurinkopaneelijärjestelmät (yleisnäkymä)
Aurinkopaneelijärjestelmät (lisäys- ja muokkausnäkymä)
Aurinkopaneelijärjestelmät (lisäys- ja muokkausnäkymä)
Aurinkopaneelijärjestelmät (tulokset -näkymä)
Aurinkopaneelijärjestelmät (tulokset -näkymä)

Parannukset skenaariotyökalussa

Skenaariotyökaluun on nyt lisätty tulostusmahdollisuus. Tämä tarkoittaa sitä, että voit tulostaa skenaarion pohjalta mm. E-Lukulaskelman. Ominaisuus on erityisen hyödyllinen tilanteissa, joissa tehdään esim. järjestelmävertailuja hankintaa varten ja halutaan selvittää erilaisten rakenteellisten ja taloteknisten järjestelmien  vaikutus ostoenergian kulutukseen, E-lukuun tai siihen, täyttääkö valittu ratkaisu rakennusluvan saannin edellytykset uudisrakentamisessa tai olemassa olevan rakennuksen muutos-, laajennus- tai käyttötarkoituksen muutoksen yhteydessä. Skenaariotyökalussa on nyt myös mahdollisuus kopioida aktiivinen projekti uudeksi projektiksi niin, että kopioidussa projektissa on valmiiksi skenaariossa määritetyt rakenteelliset ja talotekniset järjestelmäratkaisut valittuna.

Skenaariot (päivitetty yleisnäkymä)
Skenaariot (päivitetty yleisnäkymä)
Skenaariot (päivitetty yleisnäkymä 2)
Skenaariot (päivitetty yleisnäkymä 2)

Vapaa-ajan asuinrakennusten energiaselvitykset

Pientalo voidaan nyt määrittää vapaa-ajan asuinrakennukseksi. Kun valinta on aktiivinen, käytetään E-Laskimessa esim. uudisrakentamiseen liittyvässä laskennassa lämpöhäviön tasauslaskentalomakkeena juuri em. käyttötarkoitusluokalle tarkoitettua tasauslaskentalomaketta. Käyttötarkoitusluokka näkyy myös varsinaisessa energiaselvityslomakkeessa. Vapaa-ajan asuinrakennukset on voimassa olevan lainsäädännön mukaisesti vapautettu energiatodistusvelvoitteesta, mutta jos paikallinen rakennusvalvontaviranomainen on poikkeuksellisesti vaatinut toisin, voidaan energiatodistus liittää selvitykselle.

Vapaa-ajan asunnon tasauslaskentalomake
Vapaa-ajan asunnon tasauslaskentalomake
Energiaselvityslomake vapaa-ajan asunnolle
Energiaselvityslomake vapaa-ajan asunnolle

Alennetut lisenssien hinnat

Alensimme sekä uusien että jo olemassa olevien lisenssien hintoja ja tarjoamme kuukausilisenssin hintaan 119 € / kk  ja vuosilisenssin hintaan 1269 € / vuosi. Hinnat sisältävät 24 % arvonlisäveron.
Lisäksi olemme tuoneet E-Laskimeen verkkomaksuominaisuuden ja siihen liittyvän hallintapaneelin, jolla hallinnoit tilaustasi kätevästi. Maksunvälittäjänämme toimii Stripe.
Voit nyt hankkia maksullisen lisenssin siis suoraan sovelluksesta ja saat sen käyttöösi välittömästi. Maksulliseen lisenssiin ei tarvitse siirtyä sokkona, sillä tarjoamme edelleen 30 päivän ilmaisen kokeilujakson uusille asiakkaille.
Kokeilujakso ei muutu automaattisesti maksulliseksi sen päätyttyä.

Psst! Käyttämällä tilauksen yhteydessä promokoodia ELASKIN, saat 30 % kerta-alennuksen ensimmäisen sopimuskauden lisenssimaksusta. Promokoodi on voimassa 100 nopeimmalle tilaajalle.

Tietoa projekteista rajapinnastamme

Olemme lisänneet rajapinnan, jonka avulla maksullisen lisenssin piirissä olevat käyttäjät voivat lisätä esimerkiksi omille verkkosivuilleen elementin, jossa esitetään käyttäjätiliin liittyvää statistiikkaa. Elementin avulla voidaan esittää mm. toteutetut projektit, luodut dokumentit sekä ARA:n järjestelmään lähetetyt energiatodistukset. Live-demon voit nähdä täältä.

Statistiikkaelementti E-Konsultit.fi -sivustolla
Statistiikkaelementti E-Konsultit.fi -sivustolla

 

E-Laskin on nyt julkaistu!

E-Laskin on nyt julkaistu!

E-Laskimen ensimmäinen versio on nyt julkaistu ja käyttäjät ovat tervetulleita rekisteröitymään palveluun. Tietoa mm. tuoreista ja tulevista päivityksistä sekä muita tiedotteita tullaan […]

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *